Jack Parow

"Het kenmerk van een icoon is dat hij alleen aan zijn schaduw kan worden geïdentificeerd. Je ziet die pet, en je weet dat het Jack Parow is."

JACK PAROW is meer dan alleen een gevaarlijke rapper en een controversiële kop - hij is een dichter en een Zuid-Afrikaanse popcultuur-icoon.

Parow heeft herschreven wat het betekent om Afrikaans te zijn. Hij is onze ambassadeur van goede tijden die de jols vult; trots vertegenwoordigt hij Zuid-Afrika en zijn moedertaal, waar hij ook gaat - zelfs helemaal naar Rusland. Hij is een van de meest herkenbare sterren van Zuid-Afrika en een opmerkelijke cross-culturele samenwerker. Hij is een scherp observator van de samenleving, die zijn teksten kleurt met herkenbaarheid.

Jack Parow is ook een enthousiaste gamer, reiziger, creator, creatief directeur, merkambassadeur, samenwerker.

Er zijn de gouden en platina albums, de lange puntmutsen, de Parow Brandewyn, de documentaires, de autobiografie, de PUMA-vellies en gouden high-tops, zijn eigen festival in Europa, het stripboek, de twee tv-series, de rugbytruitjes, de braaisaus, de film... Hij is zelfs door Shuster geschuckst.

Parow heeft opgetreden op alle grote festivals in Zuid-Afrika. Hij heeft opgetreden in Rusland, Engeland, België, Hong Kong en de Verenigde Staten. Hij heeft Nederland zo vaak getourd en zo'n grote aanhang gekregen dat het heeft geleid tot zijn eigen tweejaarlijkse festival in Utrecht genaamd PAROWFEST.

Hoogtepunten van zijn optredens zijn onder meer optredens op grote festivals naast legendes als Eminem, Snoop Lion, Kanye West, The Killers, The Prodigy en Limp Bizkit.



Genres:

#african rock
#afrikaans
#afrikaans hip hop
#south african hip hop
#south african pop

Tracks van Jack Parow

Jack Parow - Cooler As Ekke Jack Parow - Fryslan Bop